دانستی ها, مد و استایل

14 حقیقت جالب در مورد کفش: حقایقی در مورد کفش

از عجایب کفش

زمان مطالعه: 3 دقیقه

کفش‌ها بیش از اینکه فقط از پاهای ما محافظت کنند، تاریخچه‌ای جذاب دارند. از چکمه گرفته تا صندل و هر چیزی که بین آن‌ها وجود دارد، برای دانستن حقایق جالب در مورد کفش، ادامه مطلب را بخوانید!

حقایقی در مورد کفش

کفش‌ها یکی از بیانیههای اصلی مد هستند. اما در حقیقت کفش‌ها یک نیاز اساسی برای افراد هستند. کفش‌ها هم برای راحتــی، و هم محافظت و کار هستند. کفش‌ها در زندگی بسیار مهم‌تر از آن چیزی هستند که تصور می‌کنیم. این چیزی است که این مقاله در مورد آن است، تا به شما نشان دهد که این حقایق جالب در مورد کفش ثابت می‌کند که آنها چیزی بیش از یک کفش مد فانتزی هستند.

چقدر در مورد کفش می‌دانید؟

آیا می‌دانستید اگر در قرن قبل زندگی می‌کردید می‌توانستند اندازه کفش شما را با دانه‌های جو اندازه‌گیری کنند؟ یا اینکه کفش‌های پاشنه بلند در اصل برای مردان ساخته شده است؟ اینها تنها بخشی از حقایق کفش است که شما را شگفت زده می‌کند! در طول تاریخ و تا دوران مدرن، کفش‌ها از نظر قیمت، عملکرد و سبک متفاوت بوده‌اند. با این حال، آنها همیشه پاهای ما را پوشانده‌اند. امیدواریم این حقایق به شما پیش زمینه‌ای در مورد اینکه چرا کفش‌ها بسیار ضروری هستند! باشد.

حقایقی در مورد کفش‌های کتانی

1. اسم کفش‌های کتانی از کجا گرفته شده است؟

در سال 1839، چارلز گودیر (از تایرهای گودیر) متوجه شد که گرم کردن لاستیک و افزودن گوگرد آن را انعطاف‌پذیر و بادوام می‌کند. از این درک، اختراع کفش‌های لاستیکی به وجود آمد. این کفش‌ها در ابتدا «دزدکی» نامیده می‌شدند، زیرا کسی که می‌پوشید می‌توانست آرام و با صدای کمی راه برود. در نهایت، این اصطلاح به «کفش کتانی» تبدیل شد، اصطلاحــی که امروز می‌شناسیم و دوستش داریم.

حقایق خنده دار کفش

آیا می‌دانستید کفش‌های پاشنه بلند در اصل مخصوص آقایان بود؟

آیا میدانستید کفش پاشنه بلنددراصل برای مردان بود؟ حقایقی در مورد کفش

2. کفش پاشنه بلند در اصل برای مردان بود

کفش‌های پاشنه بلند در ابتدا برای مردان هنگام اسب‌سواری طراحــی شده بود. طراحی پاشنه زیر کفش باعث ایجاد جای پایی مطمئن بر روی زین در حالی که مردان سوار بودند. به همین دلیل است که امروزه چکمه‌های کابویی پاشنه کمی دارند. در نهایت، این سبک با اروپایی‌های طبقات بالا پیوند خورد و به مردان و زنان گسترش یافت.

3. اعتیاد به کفش واقعـی است

تا زمانی که کفش‌ها وجود داشته، افرادی بوده‌اند که علاقه زیادی به داشتن بسیاری از آن‌ها دارند. برخی افراد هزاران جفت دارند. سلین دیون، خواننده کانادایی، اعتراف کرده که خودش هزاران جفت دارد. ماری آنتوانت بیش از 500 جفت کفش داشت. دارنده کتاب رکورد جهانی گینس بیش از 3400 جفت است.

4. گران‌ترین کفش‌ها

یکی از جالب‌ترین حقایق در مورد کفش این است که یک جفت آن بیش از نیم میلیون دلار فروخته می‌شود. در حالی که قیمت کفش‌ها متفاوت است. به لطف الماس‌های نادر، پلاتین و طلا، کفش‌های پاشنه بلند زنانه دبی وینگهام گران قیمت‌ترین کفش‌های دنیا هستند. گران قیمت‌ترین کفش‌های مردانه، تام فورد سفارشی ساخت Jason Arasheben است که کاملاً با الماس پوشیده شده است. مواد فوق العاده گران قیمت و برندهای لوکس کفش، ضرب در صدها ساعت کار پر زحمت، این کفش را فوق العاده گران ساخته است.

دانستی های شرکت آدیداس

حقایق جالب در مورد کفش

5. کفش‌ها هزاران سال قدمت دارند

اولین کفش‌ها از چوب و پوست حیوانات ساخته شد. قدیمی‌ترین کفش‌های کشف شده مربوط به حدود 8000 سال پیش است. حدود 4000 سال بعد، کفاشیان از پوست خام در کفش‌ها برای ایجاد ثبات بیشتر استفاده کردند. خاورمیانه‌ای‌ها پاشنه‌هایی به کفش اضافه کردند تا راه رفتن روی شن‌های داغ را آسان‌تر کنند. تا سال 1800 طول کشید که سازندگان کفش‌های خاصــی را برای پای چپ یا راست ایجاد کردند.

6. کفش عروسی

کفش عروسی از دیرباز جزء مهمی از مراسم عروسی بوده است. در چین، عروس‌ها اغلب یکی از کفش‌های عروس خود را که به رنگ قرمز بود، روی پشت بام خانه می‌اندازند. این اقدام سعی در ایجاد شادی و خوشبختی برای تازه دامادها داشت. در آمریکا، دوستان این زوج، گاهی بعد از مراسم، کفش‌هایی را به ماشین عروس و داماد می‌بندند.

7. نفوذ ملکه ویکتوریا

البته حقایقی در مورد کفش سلطنتی نیز وجود دارد. ملکه ویکتوریا تأثیر زیادی بر جهان گذاشت و نفوذ او به کفش نیز گسترش یافت. در سال 1837، یک طراح انگلیسی چکمه‌هایی با کش در دو طرف ایجاد کرد تا از بند و دکمه‌های پیچیده جلوگیری کند. او این چکمه‌ها را به ملکه ویکتوریا تقدیم کرد که آنها را دوست داشت و باعث محبوبیت آنها شد.

8. اولین اندازه‌گیری کفش با ذرات جو بود

تا سال 1300 هیچ استانداردی برای اندازه‌گیری کفش وجود نداشت. پادشاه ادوارد دوم تصمیم گرفت از دانه‌های جو به عنوان وسیله‌ای برای اندازه‌گیری استاندارد کفش استفاده کند. در سیستم او، سه دانه جو برابر با یک اینچ بود و این اساس اولین اندازه‌های کفش بود.

چکمه‌های ماه

این ردپاها برای همیشه روی ماه خواهند ماند

9. چکمه در فضا

چکمه‌هایی که نیل آرمسترانگ روی ماه می‌پوشید در واقع هنوز روی ماه هستند.

10. کفش برای یک غول

قد بلندترین مرد ثبت شده در جهان رابرت وادلو با هیپرتروفی غده هیپوفیز بوده است. رابرت وادلو به ۲/۷۲ متر قد و ۲۲۲٫۷۱ کیلوگرم وزن رسید. سایز پای او به سایز آمریکایی سایز 12 به عبارتی معادل 47 سانت ایرانی بوده است.

11. اختراع بند کفش

بند کفش، همانطور که ما آنها را می‌شناسیم، تا سال 1790 وجود نداشت. یک مخترع انگلیسی، هاروی کندی، بندکفش را کشف کرد. با این حال، استفاده از ریسمان برای بستن کفش از قرن دوازدهم رایج بود.

12. انقلاب صنعتی صنعت کفش را متحول کرد

اختراع چرخ خیاطی همراه با پیشرفت‌های دیگر در طول انقلاب صنعتــی باعث ایجاد صنعت کفش شد. پیش از این زمان، کفاش‌ها کفش‌های دست‌ساز درست می‌کردند و اغلب بسیار گران قیمت بودند. با ظهور ماشین آلات و کارخانه‌ها، کفش به تولید انبوه رسید و به طور گسترده در دسترس قرار گرفت. در اواخر دهه 1800، اکثر مردم کشورهای توسعه یافته حداقل یک جفت کفش داشتند.

13. اتفاقات در چین-پای نیلوفر طلایی

در چین، روند زیبایی در طول تاریخ طولانی آنها متفاوت بوده است؛ در طول قرن 10-11، پای نیلوفر طلایی در بین ثروتمندان بسیار محبوب بود. در این عمل، اعضای خانواده پای دختران جوان را می‌شکستند و خم می‌کردند تا در کفش‌های مخصوصی که شبیه به گل بودند، قرار بگیرند. جامعه پاهای کوچک و ظریف را زیبا می‌دانست. متأسفانه این عمل باعث شد بسیاری از زنان تا پایان عمر نتوانند به خوبی راه بروند.

14. کفش در زمان یونانی‌ها و رومی‌ها

یونانی‌ها و رومی‌ها هر دو صندل‌های پیچیده می‌پوشیدند. از روی نوشته‌ها و نقاشی‌ها از عادات کفش پوشیدن آنها مطلع هستیم. در هر دو تمدن، صندل‌ها بلند بود و تا زانوی پوشنده می‌رسید و زن و مرد هر دو کفش یکسان می‌پوشیدند. با این حال، طبقه و رتبه در این که چه نوع صندل بپوشد نقش داشت. مثلا در یونان فقط افراد آزاد می‌توانستند صندل بپوشند. در روم، سربازان صندل می‌پوشیدند. هر چه بند کفش بیشتر و نازکتر باشد، سرباز درجه بالاتری داشت.

نتیجه

به هر نحوی هر اشیا یا محصولی دارای قدمتی است، کفش نیز از این قاعده مستثنی نیست. امیدوارم این مطلب براتون جالب بوده باشه و هر نظر یا پیشنهادی در این مورد دارین با ما به اشتراک بذارین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *